Bij een nieuwe website, horen nieuwe voornemens. In ons geval is één van die voornemens om weer actief te gaan bloggen. Blogs waarin we tips delen voor je website, ontwikkelingen op het gebied van webdesign & nuttige lijstjes zijn daar een onderdeel van, maar ook; persoonlijke verhalen. Wil je eerst meer weten over ons? Lees dan ons hele verhaal. Behind the scènes bij Bureau Checklist. Want: hoe is dat nou eigenlijk, om met je partner te ondernemen?

Ondernemen met je partner is écht niet altijd een walk in the park

We zijn voorstander van het vertellen van het eerlijke verhaal, dus dat zullen we ook nu doen. Ondernemen met je partner is namelijk echt niet altijd een walk in the park. In het afgelopen jaar hebben Rob en ik meermaals overwogen ermee te stoppen en hadden we vaak onenigheid. Misschien ook wel logisch: we werden in 2018 voor het eerst ouders & probeerden ondertussen een succesvol bedrijf uit de grond te stampen. Daar komt stress, irritatie & frustratie bij kijken. Dat je relatie daar zo nu en dan onder lijdt is geen verrassing.

Je kunt ook samen je successen delen

Maar, voor ons heeft bovenstaande nooit zwaarder gewogen dan het delen van onze successen, ambities & dromen. We hebben genoten van iedere nieuwe klant, ieder geslaagd project & alle toffe samenwerking so far. Dankzij het bedrijf hebben we de kans om er (bijna) elke dag voor Morris te zijn & ons leven in te delen zoals we dat graag willen. We zouden niet meer anders willen.

Adviezen & tips

Als je nu denkt: “Wat een goed idee! Ik wil eigenlijk ook ondernemen met mijn partner!” ben ik de laatste om te zeggen dat dat een slecht idee is, maar denk er wel goed over na & zorg dat je goed voorbereid bent. Denk er bijvoorbeeld aan om je financiën goed te regelen en bespreek wat je doet als de ander plotseling zijn droombaan aangeboden krijgt of wat jullie doen als het (tijdelijk) minder goed gaat met de zaken. 

Tips van Tony Robbins

Last but not least, kan ik je dit artikel van Tony Robbins van harte aanbevelen. Daarin geeft hij tips aan business koppels om ervoor te zorgen dat zowel het ondernemen als je relatie leuk blijven. Geen zin om het hele artikel te lezen? Ik heb de tips hieronder voor je samegevat:

  1. Stel een “stress management” plan op. Toegegeven, dit klinkt een beetje heftig. But trust me, you’re gonna need it. Als de deadlines oplopen, het inkomen terug loopt & alles even niet gaat zoals gepland is de kans dat je volledig rationeel kunt handelen klein. Dan is het fijn als jullie samen bedacht hebben hoe je om gaat met dit soort situaties.
  2. De slaapkamer is om te slapen. Of andere dingen te doen die met een “S” beginnen zoals Tony terecht zegt. Maar emails versturen, business strategieën uitdenken of nog even die ene meeting met die klant voorbespreken horen niet in de categorie “pillow talk”.
  3. Hou het professioneel. Eerlijk is eerlijk, ook wij gaan hier echt nog wel eens de mist mee in. Als je collega koffie voor je haalt bedank je hem of haar met een brede glimlach. Omdat Rob & ik partners zijn die thuis werken zijn we snel geneigd dit soort dingen normaal te vinden. Dus, zeg dankjewel & alsjeblieft, laat elkaar uitpraten & focus je volledig op wat de ander te zeggen heeft als jullie aan het werk zijn.
  4. Geef elkaar complimentjes. Het zou geen kwaad kunnen als we dit als mensheid in het algemeen wat vaker zouden doen, maar los daarvan is het belangrijk dat je als je samenwerkt elkaars krachten  kunt benoemen en de ander kunt complimenteren met wat er allemaal goed gegaan is. Zo hou je elkaar gemotiveerd & blijf je met plezier je werk doen.