Eén week na de klantenstop: hoe gaat het nu?

Eén week geleden maakte ik mijn eerste IGTV aflevering óóit (als je die niet gezien hebt, kun je hem hier terugkijken). Ik dacht altijd dat ik zo’n eerste aflevering bomvol tips & tricks zou stoppen of er heel erg leuk nieuws in bekend zou maken, maar helaas: ik plaatste de IGTV met een veel minder leuke boodschap. Na 1,5 jaar vechten tegen mijn eigen lichaam & vermoeidheid, kon ik niet anders meer dan toegeven dat ik zo overwerkt was/ben, dat het tijd werd voor serieuze stappen om dat op te gaan lossen. Ik kondigde een klanten stop aan – tot op zijn minst 1 juli -, deelde wat er nog wél allemaal kan & ik vertelde dat ik mijn gezicht weer méér zou laten zien op Instagram. Want: nu het echte verhaal “out in the open” is, kan ik ook weer meer en eerlijker delen.

Komt er nu dan ineens een wekelijkse update? Ik denk het niet. Maar: afgelopen week was zo ontzettend spannend, dat ik je daar wel heel graag in mee wil nemen. Want, zo’n bericht online zetten heeft flinke impact. Op jezelf én op je bedrijf.

Ik vond het ontzettend spannend..

Sterker nog: ik vond het doodeng om mijn boodschap te delen. Ik was ontzettend bang voor de reacties. Dat mensen me een aansteller zouden vinden, of dat ze misschien boos zouden zijn – ja, dat dacht ik écht. Maar gelukkig bleek al heel snel dat het tegendeel waar was. Ik werd overladen met lieve, bemoedigende berichtjes. Van bekenden én onbekenden. Met complimentjes én met tips. Er kwamen ineens méér orders in de webshop binnen – alsof mensen wilden zeggen: ik steun je. Ik jankte een dag lang de ogen uit mijn kop. Van dankbaarheid, van opluchting. Maar aan het einde van de dag dacht ik opnieuw: hoe kom ik in vredesnaam morgen door?

Die volgende dag sijpelden er nog wat berichtjes binnen, maar was ik vooral veel aan het communiceren met mijn klanten: wat betekende dit voor hun? Hoe gingen we hun project verder aanpakken? Wat kan er wel, wat kan er niet? Projectplanningen maken, tussendeadlines plannen en kleinere stappen nemen.

We zijn er nog niet

Puur praktisch gezien zijn we er nog niet. Nog niet alle projecten zijn “back on track”, maar ik maak flinke stappen vooruit en troost mezelf met de gedachte dat niet alles in één keer kan én dat dat ook even niet hoeft. Doen wat ik kán, in plaats van over alle grenzen heen om te doen wat ik moet. Dát is wel even flink schakelen. Zo moet ik bijvoorbeeld weer naar een gezonder werk ritme, maar als workaholic én avondmens is dat best een ding. Zo schrijf ik deze blog om half negen ‘s avonds & hebben mijn – superlieve & betrokken – klanten afgelopen week meerdere malen gezegd: “Goh, ben je nu toch ‘s avonds aan het werk? Pas wel goed op jezelf he!”. Ondertussen probeer ik gezonder te eten, ben ik weer afgestapt van mijn RedBull verslaving en zoek ik een nieuw slaap/werk/privé ritme. Het gaat dus met vallen en opstaan, subtiel gezegd. Maar: er zijn ook hele leuke ontwikkelingen in de afgelopen week en die wil ik jullie niet onthouden!

The Millionaires Club

Als je MINDER moet gaan werken, maar hetzelfde of méér inkomen wil genereren, dan moet je dat slimmer aanpakken. Een strategie die miljonair Vasco Rouw héél goed begrijpt. Ik volg hem al een flinke tijd op Instagram & afgelopen week kondigde hij aan dat zijn membership The Millionaires Club – waarin hij anderen begeleid en ondersteund om zelf het pad naar financiële vrijheid te bewandelen – binnenkort tijdelijk zijn deuren sluit. Zelfontwikkeling, zoeken naar andere (passieve) inkomstenbronnen en verbinden met ondernemers met dezelfde mindset en ambities: ik wilde dat al héél lang. Juist nu ik minder werk & weer meer naar mezelf en mijn eigen persoonlijke ontwikkeling mag kijken kon ik deze last call niet meer weerstaan en, ik zal eerlijk zijn: het is het nú al waard! Ik krijg zo’n onwijze positieve energie van de leden in de besloten Facebookgroep, van alle tools & kennis – die ik nog niet eens helemaal heb kunnen doorspitten – dat ik er nog geen seconde spijt van heb gehad. Overigens maakte Vasco deze week ook zijn supertoffe samenwerking met rapper Boef bekend, met daarbij de mogelijkheid om je in te schrijven voor TMC. Ben je daar onwijs benieuwd naar? Klik dan even hier. Overigens: ik word hier dus niet voor betaald, ik ben gewoon gigantisch enthousiast. Next up: privé!

Ijsjes eten & Duplo bouwen

Zoals je misschien weet, loopt hier overdag ook een kleine man van twee rond: Morris, onze zoon. Afgelopen maanden kon ik niet zijn moeder zijn zoals ik dat graag wilde en ook niet zoals hij dat nodig had. Eén van de verschuivingen is dat er méér tijd naar Morris gaat en dat betekent dat er – al is het maar een half uurtje tussendoor – tegenwoordig Duplo gebouwd wordt in de middag, dat er ijsjes gehaald worden in de avond. Dat er onverdeelde aandacht is waar we – volgens mij allebei – enorm van genieten. Door die tijd te nemen wordt alles weer waardevoller. Ik weet weer wáárom ik zo hard werk, wat ik aan het opbouwen ben, maar vooral ook: voor wie ik dat doe. Dat maakt dat ik geniet van mijn tijd mét hem, maar ook dat ik weer meer plezier krijg in mijn werk, omdat ik weer veel dichter bij de kern kom. Dankbaarheid, dankbaarheid, dankbaarheid.

Checklists, blogs, bol.com & Instagram

Last but not least, creëerde ik afgelopen week weer veel meer content. Vanuit plezier. Vanuit de behoefte om te delen én vanuit de behoefte om nieuwe dingen uit te proberen. Zo schreef ik bijvoorbeeld een nieuwe blog met 10x vrouwelijke WordPress thema’s, ging ik aan de slag met het verbeteren van mijn artikelen met affiliate producten van bol.com zoals mijn artikel vol met boekentips voor vrouwelijke ondernemers, deed ik kleine website verbeteringen en richtte ik me weer meer op de marketing van de checklists voor het zelf bouwen & verbeteren van je website. Geen idee waar ik het over heb? Je vindt het product onder deze alinea! Al met al: ik zet mijn eerste stappen in een hele nieuwe “wereld” & dat bevalt me goed. Vanuit dankbaarheid, rust & plezier weer verder met ondernemen. Dat is het doel.

 

Checklist website | Zelf jouw website bouwen in 9 stappen

 17,00 excl. BTW

Een checklist om zélf jouw website te bouwen met 9 punten, aangevuld met onze beste tips & tricks. Zo creëer jij een duidelijk stappenplan voor jezelf en weet je zeker dat jij overal aan denkt! De checklist bestaat uit 26 pagina’s en bevat per onderwerp één of twee pagina’s met informatie. Niet in moeilijke technische termen, maar in Jip & Janneke zodat iedereen met de checklist kan werken. Met deze checklist wordt zelf die website bouwen easy peasy lemon squeezy. De checklist ontvang je per mail, nadat je jouw order hebt afgerekend.

 

Loop je onverhoopt tóch vast bij het bouwen of onderhouden van jouw website? Of wil je nog meer leren? Bij aanschaf van de checklist, krijg je 10% korting op onze strippenkaarten.

Ook interessant voor jou: