Boeken vrouwelijke ondernemers

Top 10: déze boeken moet elke (vrouwelijke) ondernemer lezen

“In tegenstelling tot wat de maatschappij, je familie of je gedachten je misschien hebben willen wijsmaken, ben je níét kapot. Er is niets intrinsiek mis met jou. Je bent geen vergissing, geen oplichter, geen bedrieger. Je bent niet zwak of incapabel.” – Marie Forleo

Alles is uitvogelbaar

Deze quote deelde ik vorige week in mijn Instagram stories toen ik net begonnen was aan Marie haar boek: Alles is uitvogelbaar. In zo’n 20 pagina’s zorgde Marie twee keer voor tranen en al voor meer inzichten dan het boek gekost had. Bij jullie gebeurde er ook iets: mijn DM overstroomde namelijk met hartjes, klappende emoticons, herkenning en liefde.

Als klein meisje was ik al gek op lezen – wat mijn populariteit dus niet per se ten goede kwam. Jezelf in een andere wereld begeven waar alles mogelijk is, dingen ontdekken en leren en daarmee inzicht krijgen in andere mensen hun denken, hun verhalen. Ik vond en vind het nog steeds fantastisch.

Boeken over vrouwelijke ondernemers die al 3 jaar wachten om gelezen te worden

In het nieuwe huis zorgde ik daarom na de verhuizing voor een plekje speciaal “voor mij”. Waar ik me af en toe terug trek met één van de boeken over vrouwelijke ondernemers die al 3 jaar wachten om gelezen te worden. Wist je bijvoorbeeld dat ik @damnhoneyhetboek vorig jaar cadeau deed aan mijn klanten als deel van hun kerstpakket, maar ik het zelf nog stééds niet helemaal gelezen heb? Oeps.

Langzaam maar zeker dalen alle tips, tricks en verhalen van @marieforleo in en kom ik iedere dag wel een keer tot de conclusie dat inderdaad alles – op een aantal uitzonderingen na – uitvogelbaar is. Dus óók het nemen van de tijd voor jezelf, voor die prachtige boeken en ontwikkeling.

Top 10: déze boeken moet elke (vrouwelijke) ondernemer lezen

Omdat ik dus weer méér wil lezen, jullie inspiratie wil geven én de feestdagen er natuurlijk weer aankomen, vroeg ik op Instagram tips: Wat zijn jullie mustreads voor iedere (vrouwelijke) ondernemer? De antwoorden stelden niet teleur en deel ik hieronder met je. Tip: je kunt direct doorklikken naar de boeken & ze gemakkelijk bestellen via bol.com.

 

Alles is uitvogelbaar | Marie Forleo

 20,99 excl. BTW

De alles-is-uitvogelbaar-filosofie – zoals Marie Forleo hem zelf noemt – is letterlijk levensveranderd. Hoe simpel het misschien ook klinkt, als je echt in staat bent om te leven naar het principe dat alles uitvogelbaar is heeft dat een enorme impact op je leven. In dit boek leert Marie Forleo je alles over de filosofie, over hoe je deze kunt toepassen en hoe je eindelijk korte metten maakt met alle smoesjes die je jezelf verteld over waarom dit niét zou werken. Een mustread dus. Period.

Categorie:

 

The universe has your back | Gaby Bernstein

 13,99 excl. BTW

‘My commitment with this book is to wake up as many people as possible to their connection to faith and joy. In that connection, we can be guided to our true purpose: to be love and spread love. These words can no longer be cute buzz phrases that we merely post on social media. Rather, these words must be our mission. The happiness, safety and security we long for lies in our commitment to love.’

Categorie:

 

Picture Perfect | Iep Bergsma

 19,99 excl. BTW

De allerliefste, maar vooral beste fotograaf voor vrouwelijke ondernemers schreef (op 21 jarige leeftijd!) een boek met al haar tips, tricks & mooiste foto’s. Wil jij beter leren fotograferen? Of dat nu met je telefoon, of met die gigantisch goede camera is? Dát maakt dan weer helemaal niets uit. Picture Perfect is hét boek voor jou!

Categorie:

 

The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k

 12,99 excl. BTW

The bestselling book everyone is talking about – our favourite anti-guru Sarah Knight reveals the surprising art of caring less and getting more.Are you stressed out, overbooked and underwhelmed by life? Fed up with pleasing everyone else before you please yourself? Then it’s time to stop giving a f**k.

Categorie:

 

Nice girls don’t get the corner office | Lois P. Frankel

 15,99 excl. BTW

Het ultieme carrièreboek voor vrouwen in een prachtige nieuwe uitvoering.

Werk jij altijd non-stop door zonder pauze? Maak je je zorgen of je anderen niet beledigt met je feedback? Vraag je collega’s altijd om raad voordat je een beslissing neemt? Of wil je gewoon dat iedereen je aardig vindt? Als je een van de bovenstaande vragen met ja hebt beantwoord, is volgens Lois P. Frankel de kans groot dat er regelmatig een promotie aan je neus voorbijgaat en dat het je meestal niet lukt om je dromen & ideeën waar te maken.

Categorie:

 

De kracht van kwetsbaarheid | Brene Brown

 20,99 excl. BTW

Brené Brown beschrijft in haar boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?

Categorie:

 

Focus aan/uit | Mark Tigchelaar

 20,00 excl. BTW

Afdwalen tijdens gesprekken, aan het einde van de pagina erachter komen dat je eigenlijk geen idee meer hebt waar de tekst over ging en moeite met in slaap vallen omdat je hoofd blijft doortollen. Wanneer we geen grip op onze aandacht hebben, waaien we met alle winden mee, kost het meer tijd om ons werk te doen en neemt de stress toe.

Categorie:

 

Druk zijn is een keuze | Yvette Vermeulen

 20,00 excl. BTW

Wil jij ook meer tijd overhouden voor datgene wat er écht toe doet en waarvan je écht gelukkig wordt? Wil je meer focus voor het groeien van je business? Wil jij minder chaos en meer rust in je hoofd? In dit boek leer je stap voor stap alles over productiviteit, timemanagement, balans en het creëren van je mooiste leven.

Categorie:

 

Babe, you got this | Emilie Sobels & Martje Haverkamp

 17,99 excl. BTW

Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Ze hebben een eigen bedrijf, een droombaan, een geweldige partner en een druk sociaal leven. Al die successen worden continu met de hele wereld gedeeld via social media. Je vraagt je vaak genoeg af: wanneer ga ík al die successen bereiken: die dijk van een carrière en een fantastisch privéleven?

Categorie:

 

Het wonder van waarom (Business Editie) | Stacey Seedorf & Ronald Schouten

 20,20 excl. BTW

De formule in dit boek geeft je antwoord op al de WAAROM vragen die een vrouwelijke ondernemer kan hebben en bied je inzichten en oplossingen voor je uitdagingen, dilemma’s en vraagstukken uit je privé- en zakelijke leven met betrekking tot (zelf)leiderschap. Het was de drijfveer voor Stacey Seedorf en Ronald Schouten om juist de eenvoud te vinden in alle vragen die ons dagelijks bezig houden ten aanzien van het geheim van succes en mislukking.

Categorie:

Ook interessant voor jou: