Checklist website | Zelf jouw website bouwen in 9 stappen

Met een nog steeds groeiende groep aan startende ondernemers, een overload aan online te vinden kennis en platformen als WordPress is het vaak een wens om zelf een website te bouwen als ondernemer en dat begrijpen we. We begrijpen alleen ook dat die overload aan kennis, soms een overkill is en dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Als er één ding is wat we met Bureau Checklist juist graag willen voorkomen dan zijn het de “handen-in-het-haar-momenten”.

Daarom hebben we een checklist gemaakt om zélf jouw website te bouwen met 9 punten, aangevuld met onze beste tips & tricks. Zo creëren we een duidelijk stappenplan en weet je zeker dat jij overal aan denkt! De checklist bestaat uit 26 pagina’s en bevat per onderwerp één of twee pagina’s met informatie. Niet in moeilijke technische termen, maar in Jip & Janneke zodat iedereen met de checklist kan werken. Met deze checklist wordt zelf die website bouwen easy peasy lemon squeezy.

Wat leer je met de website checklist?

Het juiste thema kiezen & installeren

In de eerste stap gaan we samen op zoek naar een WordPress thema dat bij jou past. We vertellen je waar je op moet letten én delen onze favorieten.

Een coming soon pagina maken

Terwijl jij jouw website bouwt is het fijn als de wereld niet direct met je mee kan kijken, terwijl jij jezelf nieuwe skills aan leert. Daarom ga je eerst aan de slag met een coming soon pagina.

Goede content creëren

Een website is pas écht af als deze jouw verhaal verteld. In zowel beeld als tekst. In deze stap leggen we je uit hoe je dat kunt bereiken.

Een pagebuilder kiezen

Gutenberg, WP Bakery, Elementor: áls deze namen je al iets zeggen heb je waarschijnlijk nog steeds geen idee waar je nu het beste mee kan werken. Wij leggen het je uit.

Zorgen dat de website veilig is

Zou jij jouw gegevens achterlaten op een onveilige website? Probably not, so let's fix this!

Snelheid controleren

Langer dan 20 seconden wachten tot een website geladen is? Nope, die tijd is voorbij. Zorg dat jouw website snel laadt zodat je geen potentiële klanten verliest!

Trackingcodes installeren

Als de website af is, dan is het fijn om inzage te hebben wat jouw bezoekers doen. Hoeveel zijn dat er? Waar slaan ze op aan? Of, waarom haken ze af? Meten is weten!

SEO basis tips & tricks

Het is natuurlijk fijn als je website niet alleen maar mooi op internet staat te zijn, maar ook mensen trekt die ernaar kijken. Daarom geven we je vast de basis tips & tricks voor SEO mee.

Website lanceren

Spoiler alert: this step involves wine! Maar, ook een serieuze noot, want het lanceren van jouw website is de ideale gelegenheid om in één keer veel bezoekers te trekken. Hoe pak je dat aan?

Wie ben ik?

Mijn naam is Fleur Visser. Als webdesigner- en developer heb ik meer dan 100 vrouwelijke ondernemers geholpen met het bouwen van hun website, sommigen van A tot Z, sommigen alleen met ondersteuning voor de puntjes op de i.

 

In praktijk blijkt eigenlijk altijd hetzelfde: niemand weet waar hij moet beginnen. In onze kennismaatschappij is soms zóveel kennis voor handen, dat het een overkill wordt. Dat geldt voor het zelf bouwen van je website ook.

 

Deze checklist heb ik dan ook niet ontwikkeld omdat je de informatie zelf nergens anders – misschien zelfs wel gratis – kunt vinden, maar om je houvast en overzicht te geven. Zodat jij zéker weet dat je niets vergeet, zodat jij niét voor elk van de negen punten op de checklist éérst zelf een half uur zit te Googelen. Zodat jij geen last hebt van “handen-in-het-haar-momenten”, maar bij lancering van je website rustig een glas wijn kunt drinken (of twee).

Checklist website | Zelf jouw website bouwen in 9 stappen

 17,00 excl. BTW

Een checklist om zélf jouw website te bouwen met 9 punten, aangevuld met onze beste tips & tricks. Zo creëer jij een duidelijk stappenplan voor jezelf en weet je zeker dat jij overal aan denkt! De checklist bestaat uit 26 pagina’s en bevat per onderwerp één of twee pagina’s met informatie. Niet in moeilijke technische termen, maar in Jip & Janneke zodat iedereen met de checklist kan werken. Met deze checklist wordt zelf die website bouwen easy peasy lemon squeezy. De checklist ontvang je per mail, nadat je jouw order hebt afgerekend.

 

Loop je onverhoopt tóch vast bij het bouwen of onderhouden van jouw website? Of wil je nog meer leren? Bij aanschaf van de checklist, krijg je 10% korting op onze strippenkaarten.