Checklist SEO | De vindbaarheid van jouw website verbeteren

Jij hebt zelf jouw website gebouwd, of misschien wel laten bouwen, maar nu is het tijd voor de volgende stap: het is natuurlijk fantastisch dat iedereen aan wie je de website laat zien lyrisch is over de look & feel, maar je wil ook graag dat potentiële klanten je via Google kunnen vinden. Maar hoe regel je dat in hemelsnaam? We leven in een maatschappij waarin meer kennis voor handen is dan je kunt verwerken. Onwijs fijn, maar soms ook héél onoverzichtelijk en ietwat intimiderend. Weet echt iederéén meer van dit onderwerp dan jij? Don’t worry, babe. We snappen je en we zijn hier met een oplossing!

We hebben een checklist ontwikkeld om zélf jaan de slag te gaan met de SEO van jouw website, bestaande uit 9 punten. Met een helder stappenplan, een concreet doel voor ogen én een glas wijn erbij – het moet wel leuk blijven – tover jij jezelf in no time om tot een echte SEO baas. DA, PA, Google Search Console? Jij wéét wat het is én kunt ermee werken. We leggen alles uit in Jip & Janneke taal zodat iedereen met de checklist kan werken. Met deze checklist wordt zelf aan de slag met SEO easy peasy lemon squeezy. Let op: dit betreft een pre-order. De SEO checklist wordt uiterlijk 31 maart verzonden.

Wat leer je met de SEO checklist?

Meten is weten

Er zijn allerlei tools die data voor jou kunnen verzamelen die van onschatbare waarde is voor het maken van jouw plan van aanpak. Met welke tools kun je werken, hoe installeer je deze en wat kun je eruit halen?

Yoast SEO

De zin en onzin van de plugin Yoast SEO. Fabels & feiten. Wat kun je met de plugin en wat moet je vooral niet willen?

Lesje vakjargon

Het is natuurlijk wel zo handig als je zelf ook weet waar je mee bezig bent en waar iedereen het over heeft als het over SEO gaat. In dit punt nemen we de belangrijkste termen, hun betekenis en hun meerwaarde met je door.

Stand van zaken bepalen

We leggen je uit hoe je zelf een zogenaamde nulmeting kunt doen, zodat je straks ook daadwerkelijk kunt kijken of de stappen die je onderneemt je vooruit helpen.

Off page en on page SEO

Wat zijn de verschillen? Wat moet je waarvoor doen? Waar kun jij de meeste winst behalen?

Snelheid controleren

Langer dan 20 seconden wachten tot een website geladen is? Nope, die tijd is voorbij. Het is niet alleen slecht voor je conversie om een trage website te hebben, maar kan ook drastische gevolgen hebben voor positie in Google.

Je kunt het niet helemaal alleen

Er zijn allerlei platformen, andere partijen en andere (sociale) media die bij kunnen dragen aan jouw vindbaarheid. En, nee: dat kost dus helemaal geen fortuin.

Zoekwoordenonderzoek

Het klinkt heel stoer, maar wat DOE je dan eigenlijk? En hoe kun jij dit zelf doen?

Plan van aanpak

Tijd om alle geleerde lessen om te zetten in een helder plan van aanpak om de vindbaarheid van jouw website aanzienlijk te gaan verbeteren. Met dank aan de checklist is dat geen hoofdpijn dossier meer, maar ook voor jou easy peasy lemon squeezy.

Wie ben ik?

Mijn naam is Fleur Visser. Als webdesigner- en developer heb ik meer dan 100 vrouwelijke ondernemers geholpen met het bouwen en optimaliseren van hun website, sommigen van A tot Z, sommigen alleen met ondersteuning voor de puntjes op de i.

 

In praktijk blijkt eigenlijk altijd hetzelfde: niemand weet waar hij moet beginnen. In onze kennismaatschappij is soms zóveel kennis voor handen, dat het een overkill wordt. Dat geldt voor het zelf bouwen van je website ook.

 

Deze checklist heb ik dan ook niet ontwikkeld omdat je de informatie zelf nergens anders – misschien zelfs wel gratis – kunt vinden, maar om je houvast en overzicht te geven. Zodat jij zéker weet dat je niets vergeet, zodat jij niét voor elk van de negen punten op de checklist éérst zelf een half uur zit te Googelen. Zodat jij geen last hebt van “handen-in-het-haar-momenten”, maar zodat SEO ook voor jou een leuke uitdaging wordt, in plaats van een hoofdpijndossier.

Checklist SEO | De vindbaarheid van jouw website verbeteren

 17,00 excl. BTW

Een checklist om zélf jouw positie in Google te verbeteren van 9 punten, aangevuld met onze beste tips & tricks. Zo creëer jij een duidelijk stappenplan voor jezelf en weet je zeker dat jij overal aan denkt! De checklist bestaat uit 26 pagina’s en bevat per onderwerp één of twee pagina’s met informatie. Niet in moeilijke technische termen, maar in Jip & Janneke zodat iedereen met de checklist kan werken. Met deze checklist wordt zelf aan de slag gaan met SEO ook voor jou easy peasy lemon squeezy. De checklist ontvang je per mail, nadat je jouw order hebt afgerekend.

 

Loop je onverhoopt tóch vast bij het optimaliseren van jouw website? Of wil je nog meer leren? Bij aanschaf van de checklist, krijg je 10% korting op onze strippenkaarten.

 

Let op: dit betreft een pre-order. De SEO checklist wordt uiterlijk 31 maart verzonden.